Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale

Principii de bază ale agriculturii ecologice

Agricultura ecologică presupune reciclarea materiei organice naturale, rotaţia culturilor, respectarea bunăstării animalelor și păstrarea unui echilibru pentru factorii naturali și de mediu permiţând conservarea și dezvoltarea lor.

Metode și tehnici specifice agriculturii ecologice
-fertilizarea solului cu îngrașăminte organice: bălegar, îngrășăminte verzi și composturi;
-acoperirea solului asigurându-se protecţia împotriva uscării lui;
-folosirea de îngrășăminte minerale naturale (fosfaţi, praf de rocă, calciu provenit din var, îngrășăminte din alge marine);
-rotaţia culturilor - în cicluri de 6 sau 12 ani pentru ca solul să nu se deterioreze;
-arături ușoare și nu foarte adânci (15-18 cm, fără răsturnarea brazdelor);
-dezburuienare mecanică, manuală sau termică;
-înlăturarea paraziţilor prin mijloace ecologice.

Principiile agriculturii ecologice
-produce alimente de înaltă calitate nutritivă;
-respectă și protejează ecosistemele naturale și diversitatea lor genetică;
-promovează și diversifică ciclurile ecologice în sânul sistemelor agrare, protejând microorganismele, flora și fauna solului;
-menţine și ameliorează fertilitatea solului prin folosirea de îngrășăminte naturale (bălegar, îngrășăminte verzi și compost) utilizează resurse naturale și reînnoibile regionale;
-asigură pentru animalele din crescătorii condiţii pentru ca acestea să își poată exterioriza comportamentul specific;
-menţine diversitatea genetică a sistemelor agrare;
-asigură pentru agricultori un câștig mulţumitor și un mediu de lucru sănătos;
-ţine cont de impactul tehnicilor de cultură asupra mediului și asupra oamenilor.

Vizualizari: 1609 - Data: 17-10-2017 21:38:48