Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale

Anason: Recoltarea, pregătirea și uscarea materiei prime

Fructele au o coacere eșalonată. Pentru evitarea pierderilor, prin scuturare, recoltatul manual se va face atunci când fructele au o culoare galben-cenușie în proporţie de 50%, iar în cazul recoltatului mecanizat, cu combina, atunci cînd fructele colorate în galben-cenușiu sunt în proporţie de 70-85%. La combină se vor face reglajele respective pentru a preveni zdrobirea fructelor, aruncarea acestora odătă cu paiele prin reglarea necorespunzătoare a vântului sau neetanșarea acesteia. În cazul recoltatului manual, snopii sau poloagele sunt treerate la staţionar, cu combina sau sunt bătute pe prelate cu ajutorul furcii. În toate cazurile imediat după strângere, fructele vor fi vânturate pentru a se îndepărta părţile verzi de plantă și a altor impurităţi. Producţia medie la hectar este de 500-700 kg.

Sursa: Sănătatea Carpaţilor (Farmacia din cămară) de dr. ing. Emil Păun

Vizualizari: 2387 - Data: 23-01-2017 22:29:13